2015/09/01

Hatoful Boyfriend Drama CD : Primal Feather


Seslendirme

Kawara Ryouta: Asanuma Shintaro
Nanaki Kazuaki: Nojima Hirofumi
Sakuya Le Bel Shirogane: Ishida Akira
Fujishiro Nageki: Saiga Mitsuki
Sakazaki Yuuya: Yusa Kouji
Iwamine Shuu: Koyasu Takehito
Okosan: Norio Wakamoto
Higure Anghel: Sakurai Takahiro

Tanıtım
Popüler Hatoful Kareshi oyununun ikinci drama cd'si. Birinci cd St. Pigeonation Akademisi'nin 7 gizemini anlatırken, ikinci cd ana konudan farklı olarak yapımcı Moa Hato'nun aynı karakterleri içinde barındıran mangası Absolute Zero'ya gönderme yapmaktadır. RPG oyunu tarzı bir yer altı dünyasına sürüklenen güvercinlerimiz, okulu gerçek dünyaya geri döndürmeye çalışacaklar ve önlerine çıkan engelleri birlikte aşacaklardır.

(CD 14 parçadan oluşmaktadır. Prolog, ilk bölüm ve ekstra bölüm çevrilmiş geriye kalanlar da Moa Hato'nun blogundaki özetlerden alınmıştır. Eserin sahibine destek olmak için lütfen Drama CD'yi satın alınız.)


Hatoful Boyfriend - Primal Feather Çevirisi

Parça 1 - Prolog

Anghel: Benim adım Higure Anghel, buz hapishanesinden salınmış olan kızıl meleğim. Reenkarnasyona şahit olup birçok günah ve kehanetle yüklenmiş olan bu affedilmemiş kanatlar kendilerini yere indirdi. Bir tanrıyı, bir tanrı güvercini suçlayan kırmızı bir hain tarafından çağrıldı.

Kaderin düşmanı, Karanlık Büyücü Wallenstein'dan kurtulma vakti geldi. Şimdi, vaat edilmiş topraklarda, cehennemi parlak kırmızı renge döndürecek olan düşmüş bir meleğin anlatılagelen efsanesi başlıyor.
Yasaklı düşmüş meleğin efsanesi... Karanlık Melek Hikayesi.

Ryouta: B-bekle bir dakika! Dur! Birdenbire yanıltıcı anlatımlar yapıp durma!
Um, güvercinler tarafından sizlere sunulan samimi ve yürekten okul komedisi Hatoful Boyfriend Drama CD 1 başlıyor!


Parça 2 - Başlangıç

Ryouta: Günaydın Sakuya! Her zamanki gibi erkencisin.
Sakuya: Tabi ki de! Her aristokrat küçücük bir sapma bile olmayan mükemmel günlük planlarıyla günlerini geçirmeli değil mi?
Nanaki: Merhaba millet! Günaydın!
Ryouta: Ha? Nanaki-sensei bir şey mi oldu? Normalde zil çalsa bile siz çalışan odasında uyuyor olurdunuz.
Sakuya: Dersin başlamasına hala on beş dakika var! Derse hep en son gelen adamın bu saatte sınıfta olması... Bir şey mi oldu gerçekten?!
Nanaki: Hmm şey... Sanırım küçük bir anonsum olacak, bu yüzden...~ Sadece burada olanlar olsa da olur, şimdi benim için yerlerinize oturur musunuz?
Şey pekala! Bugün itibariyle okulumuz yer altı dünyasına* düşmüş bulundu. Bu yüzden kendi kendinize çalışabilirsiniz!
Ryouta: Eh?
Sakuya: EH?
Ryouta: Şey, sensei, lütfen bir kez daha tekrar eder misiniz..?
Nanaki: Bugün okul yer altı dünyasının içine düştü. Bu yüzden kendi kendinize çalışabilirsiniz! Bakın pencereden dışarıya~
Ryouta: Y-YER ALTI DÜNYASI BU!!
Sakuya: Dışarısı bomboş araziye dönüşmüş! Şu ana dek her zaman nasılsa öyleydi! Bu da nedir!!
Ryouta: Ah, okulun önündeki otobüs durağı şaşalı bir haça dönüşmüş... bu öğrencileri uzaklaştıracak, hiç iyi değil... Hiyoko'nun henüz gelmemiş olması da ayrı bir sorun...
Nanaki: Mm, bu bir sorun değil mi. Bugün bazı çocuklar okula gelemeyecek fakat yapacak bir şey yok. Kendi kendinize çalışabilirsiniz.
Sakuya: Bekleyin hayır!! Şimdi kimin okula gelip kimin gelemeyeceği hakkında endişelenmenin vakti değil! Kimse yaklaşan krizin gelişini hissedemiyor mu?!
Ryouta: Tehlikeyi hissedebiliyorum! Eğer bugün otobüsle eve dönemezsem kusursuz katılım ödülümü kaybedeceğim!
Sakuya: K-kusursuz katılım ödülü mü?
Ryouta: Part-time işimin katılımı!!
Sakuya: Bu garip olay gözlerinin önünde olup biterken ne diye part-time işin için zırlanıyorsun?!
Nanaki: Kawara-kun maid cafe'nin bir numarası çünkü değil mi?
Ryouta: Yine de normal dünyaya geri dönmek için bir şeyler yapmalıyız! Haydi gruplara ayrılıp bunun kaynağını bulmaya çalışalım, olur mu Sakuya?
Sakuya: Bunu bana söylemesen de bilebilirim! Bana ne yapacağımı söyleyip durma!
Ryouta: Um, Nanaki-sensei, sanırım ben şu köşeye bakacağım. Böylece bizi yer altı dünyasından eve döndürebilecek normal bir yol bulabilirim...
Nanaki: Mmpeki. Bugün serbest çalışma gününüz zaten. O yüzden ne yaptınız pek de umurumda değil.
Ryouta: Pekala, haydi hemen başlayalım o zaman!!
Sakuya: Evet, saf kan bir Le Bel olarak okulumuzu gerçekliğe döndüreceğim!
Nanaki: Ben de... çalışan odasına geri dönüp biraz çalışma kağıdı ya da onun gibi bir şeyler hazırlayacağım sanırım... Kawara-kun ve Shirogane-kun! İyi şanslar!

Ekstra - Çatışma

Ryouta: Coo coo! (Yuuya zorlu bir düşman!  Savunmanızı düşürmeyin!)
Nanaki: Peep~ Pee-peep? (Ah~ Yine mi bununla uğraşıyorsunuz?)
Sakuya: Coo. Coo coo! (Şu kuşun sebep olacağı hiçbir aksamaya izin vermeyeceğim. Ne de olsa yanımızda sert bir müttefiğimiz var!)
Okosan: CoooOO!! (Kesin ölüm, Okosan vuruşu!!!)
Yuuya: Cooo!!! (Yenildiim!!)
Shuu: Kwaak Kwakawak (Yenildin demek ha..? Zaten sağlık komitesinin en zayıf üyesiydi.)
Anghel: Coo! Cooo! (Sonunda ortaya çıktın Wallenstein!! Seninle dövüşeceğim!!)
Nageki: ...Coo. Coo. (Bu hikayeyi daha fazla okumayacağım...)


Bölüm Özetleri (Moa Hato tumblr'dan)


1: Prolog

O, Wallenstein'a karşı verilecek olan savaşın geldiğini görüyor.

Anghel düşen meleğin efsanesi hakkında bir hikaye anlatıyor.


2: Başlangıç

Ryouta ve Sakuya her zamanki gibi okula geliyorlar. Ama garip bir dünyada olduklarının farkına varıyorlar. Kazuaki onlara St. Pigeonations'ın RPG dünyasının yeraltı dünyası ya da cehennemi gibi bilinmeyen bir yerde oluğunu söylüyor. Hep birlikte bir çözüm yolu aramaya koyuluyorlar.

3: Muhteşem Güvercin

Okosan aceleyle Ryouta ve Sakuya'nın yanına geliyor. Sakuya'ya mükemmel bir çağırıcı olabilmesi için kendisini yenmesi gerektiğini söylüyor. Çatışmadan sonra Okosan, yani muhteşem güvercin Sakuya'nın uşağı oluyor.

4: Yasak Ritüel

Ryouta Anghel'i kütüphanede garip bir ritüel yaparken buluyor. Nageki Ryouta'ya bu garip olayların Anghel'in ritüeli yüzünden olduğunu söylüyor. Anghel Ryouta'ya Wallenstein'a karşı olan savaşa hazır olmasını söyleyip ortadan kayboluyor.

5: Acılı Ağlama

Sakuya Shuu'dan tavsiye almak için reviri ziyaret ediyor. Sonra dışarıdan Yuuya geliyor. Garip araziyi araştırmış ve kediler tarafından saldırıya uğramış.

Shuu Sakuya'ya Anghel'ın özel bir gücü olduğunu ve bu olayların nedeninin o olduğunu anlatıyor. (Anghel'ın rotasını oynadıysanız bunu kesinlikle biliyorsunuzdur!)

6: Kabusların Bilgesi

Ryouta ve Sakuya Kazuaki'ye rapor vermeye gidiyorlar. Kazuaki Anghel'ı durdurmak için düşen melek efsanesinin birer karakteri olmalarını öneriyor. Tüm hikayeler eninde sonunda sona erecek.

7: Birleşme

Ryouta Nageki sayesinde Anghel'a nasıl sesleneceğini öğreniyor. Yalnızca heybetli cümleler kuruyor. Anghel geliyor ve sonrasında ise Wallenstein'ı yenme zamanı.

8: Boşluğun Sonuna Doğru

Anghel olan bitenleri özetliyor.

9: Düşen Gül

Revire dönmeden önce Kabusların Yelpazekuyruğu (beyni yıkanmış Yuuya) Anghel'ın önünü kesiyor. Yuuya sadece bir köle. Sakuya özel büyüsünü, Aziz Canavar Mükemmel Güvercin tekniğini kullanarak onunla savaşıyor ve yenilgiye uğratıyor.

10: İnanılmaz Revir


Ryouta ve Anghel Wallenstein'ın içinde beklediği revire ulaşıyorlar. Ryouta Wallenstein'ın aslında Shuu olduğunu öğreniyor. Wallenstein Anghel'a okulun bahçesine çıkmayı teklif ediyor. Bu işe bir son verelim artık!

11: Dünyaların Sonu

Son çatışma Anghel (Ryouta'yla birlikte) ve Wallenstein arasında. Anghel şeytani kekliği yenmenin zor olduğunu hissediyor fakat yine de Ryouta'yla birlikte onu yeniyor. Fakat Wallenstein Anghel'ın kanlı göğsüne Himnesia'nın gücünü çizmeye başlıyor. Eğer Himnesia uyanırsa tüm dünyaları yok edecek.

Ryouta Anghel'ı ittirip bilincini kaybetmesine sebep oluyor. Şeytani dünya yok oluyor ve Wallenstein yok olup Shuu geri dönüyor.

12: Epilog

Ryouta huzurlu günlerine geri dönüyor.

Diğer tarafta Shuu (Wallenstein'ın) neler yaptığını hatırlayamıyor. Kazuaki Shuu'ya Anghel ve Wallenstein'ın çatışmasının videosunu ve fotoğraflarını çektiğini söylüyor.

"İzlemek ister miydin?"

"Asla."

0 comments:

Yorum Gönder